Til denne oppskriften trenger du:(24 cm)
Bunn:
150 g Havrekjeks
150 g Valgfrie nøtter (jeg brukte 50/50 av hasselnøtter og mandler)
30 g Mørk sjokolade
100 g Smør
Kremlag:
300 g Mascarpone
5 dl fløte
1 dl Melis
4 Gelatin blad
300 g Multe
Multegele:
1 dl Multepure
2 dl vann
5 Gelatin blad
50 g Sukker(smak til jeg liker att den skal smake litt bittert av multe)
1. Knus kjeks, nøtter og sjokolade og hell over smeltet sjokolade og bland godt.
2. Trykk massen ut i en springform.
3. Sett til avkjøling i kjøleskap 30 min.
4. Ha multene i en kjele og la safte seg på middelsvarme i 10 minutter.
5. Sil av 1 dl av multe pureen til gele, resten av multene avkjøler du.
6. Legg gelatin plater i kaldt vann.
7. Pisk opp fløten til krem,
8. Pisk opp melis og mascarpone.
9. Smelt gelatin før du blander gelatin, multe, krem og mascarpone sammen forsiktig.
10. Ha multekremen over kakebunnen og sett til avkjøling i kjøleskap.
11. legg gelatinplatene til geleen i kaldt vann mens du koker opp vann,sukker og multepure.
12. Bland inn gelatinplatene.
13. Avkjøl til romstempratur før du heller geleen over kaken og setter til avkjøling minst 2 timer.
14. Server gjerne med litt blåbær flytende gele.
(Flytende gele)
5 dl blåbær puree
1 g Agar agar
1. Kok opp blåbærpure med agar agar.
2. Ha over i beholder og avkjøl.
3. Kjør geleen i blender og ha over i en spruteflaske.
4. Dekorer med nydelige gele kuler til multekaken.
Det er lov å la seg friste