Kolibri egg

IMG_3846 (1024 x 683)

Til denne oppskriften trenger du:

Marsipan:

500 g Skoldede tørre mandler

500 g Melis

1 til 2  Eggehvitter

1 ts tragant (fås på apotek, kan sløyfes men marsipanen blir smidigere)

1/2 ts sitronsaft

I tilleg trenger du:

300 g  God Non-temp Sjokolade (du kan alternativt bruke vanlig sjokolade men da må du temperere den)

Farget strøssel

1. Mal mandlene godt jeg bruker og male de 3 ganger.

2. Mal en gang til med melisen.

3. Ha i tragant, sitronsaft og tilsett litt og litt sammen pisket eggehvitte med en spiseskje til du får en god konsistens, jobb deigen godt

4. Pakk i plast og legg i kjøleskap noen timer.

5. Ta ut marsipanen og form så egg, kutt disse så forsiktig i to.

6. Smelt sjokoladen over vannbad og dypp de halle eggene i og legg over på en rist så de kan dryppe av seg

7. Før de har stivnet drysser du over farget strøssel.

8. La de stivne helt før du serverer de.

IMG_3846 (1024 x 683)

Legg igjen en kommentar