Gresskarkake

IMG_0644

Til denne oppskriften trenger du:

Kakebunn:

400 g Gresskarpure

225 g Sukker

225 g Brunt sukker

30 g Sitronsaft

150 g Melk

4 Egg

375 g Hvetemel

2 ts Bakepulver

2 ts Natron

1 ts Salt

1 ts Kanel

1/2 ts Malt nellik

1 ts Malt muskattnøtt

1 ts Revet Ingefær

Krokan:

60 g Sukker

30 g Vann

40 g Hasselnøtter

Karamellsaus:

100 g Sukker

50 g Vann

1 dl Kremfløte

Ostekrem:

160 g Temperert smør

300 g Kremost

1 ts Vaniljeekstrakt

ca 600 g Melis

3 ss Kremfløte

IMG_0608

Kaken:

1. Pisk sammen sukkeret,gresskarpure,sitronsaft,melk og egg til det er godt blandet.

2. Sikt inn resten av ingrediensene og pisk i ca 5 minutter til allt er godt blandet.

3. Gjør klar to 24 cm springformere med bakepapir.

IMG_0610

4. Fordel røren i de to formene og stek på 180 grader i 30-35 minutter.

5. Avkjøl på rist

IMG_0613

Karamellsaus:

1. Ha vann og sukker i en kjele og kok opp.

2. Da blandingen er blitt passe brun bland inn fløten og rør godt så det blander seg.

3. La koke noen minutter før du lar sausen avkjøle.

IMG_0614

Krokan:

1. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til lett gyllent.

2. Hakk opp hasselnøtter og ha i sukkerblandingen.

3. Hel blandingen utover ett bakepapir og la stivne.

4. Bryt opp i mindre biter.

Ostekrem:

1. Pisk smør og ost luftig ca 3 minutter.

2. Pisk så inn melis,fløte og vaniljeekstrakt.

IMG_0617

Montering:

1. Legg den første kakebunnen på fatet.

IMG_0619

2. Smør på ostekrem og legg den andre kaken over.

3. Dekk kaken i ostekrem.

IMG_0622

4. Sprøyt gjerne noen topper på kaken som karamellsausen kan renne ned fra.

IMG_0624

5. Dryss over krokanen.

6. Tøm over karamellsausen.

IMG_0628

Det er lov å la seg friste

 

 

0 kommentarer

  1. […] « Gresskarkake […]

Legg igjen en kommentar