Til denne oppskriften trenger du:
Kakebunn:
400 g Gresskarpure
225 g Sukker
225 g Brunt sukker
30 g Sitronsaft
150 g Melk
4 Egg
375 g Hvetemel
2 ts Bakepulver
2 ts Natron
1 ts Salt
1 ts Kanel
1/2 ts Malt nellik
1 ts Malt muskattnøtt
1 ts Revet Ingefær
Krokan:
60 g Sukker
30 g Vann
40 g Hasselnøtter
Karamellsaus:
100 g Sukker
50 g Vann
1 dl Kremfløte
Ostekrem:
160 g Temperert smør
300 g Kremost
1 ts Vaniljeekstrakt
ca 600 g Melis
3 ss Kremfløte
Kaken:
1. Pisk sammen sukkeret,gresskarpure,sitronsaft,melk og egg til det er godt blandet.
2. Sikt inn resten av ingrediensene og pisk i ca 5 minutter til allt er godt blandet.
3. Gjør klar to 24 cm springformere med bakepapir.
4. Fordel røren i de to formene og stek på 180 grader i 30-35 minutter.
5. Avkjøl på rist
Karamellsaus:
1. Ha vann og sukker i en kjele og kok opp.
2. Da blandingen er blitt passe brun bland inn fløten og rør godt så det blander seg.
3. La koke noen minutter før du lar sausen avkjøle.
Krokan:
1. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til lett gyllent.
2. Hakk opp hasselnøtter og ha i sukkerblandingen.
3. Hel blandingen utover ett bakepapir og la stivne.
4. Bryt opp i mindre biter.
Ostekrem:
1. Pisk smør og ost luftig ca 3 minutter.
2. Pisk så inn melis,fløte og vaniljeekstrakt.
Montering:
1. Legg den første kakebunnen på fatet.
2. Smør på ostekrem og legg den andre kaken over.
3. Dekk kaken i ostekrem.
4. Sprøyt gjerne noen topper på kaken som karamellsausen kan renne ned fra.
5. Dryss over krokanen.
6. Tøm over karamellsausen.
Det er lov å la seg friste
[…] « Gresskarkake […]