Til denne oppskriften trenger du:
260 g Hvetemel
160 g Melis
1 ts Salt
100 g Mandelmel
150 g Ekte Smør
60 g Fløte
3 Eggeplommer
1 ss Ekte vaniljesukker
Fyll:
1 Egg
20 g Sukker
1 dl kremfløte
1 stort Eple i fine skiver
1 ss sukker som blandes med 1 ts kanel. til dryss på toppen
Deig:
1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.
2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,
3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.
4. Kjevle ut deigen (ca2-3mm) og dekk en terteform jeg har brukt engangs i 20 cm i diameter og denne deigen gir deg da 6 terter.
5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.
6. Prikk bunnen med en gaffel.
7. Forstek midt i ovnen på 180 grader i ca 10 min
8.Pisk opp sukker, fløte og egg.
9. Ha dette i tertebunnen og legg på epleskiver og dryss over kanel og sukker.
10. Stek i ca 15-20 min til den er gyllen og fin.
11. Avkjøl litt og server lunken med is eller vanilje kesam.
Det er lov å la seg friste.