De fleste av oss har vel en forkjærlighet for norske jordbær men snart er sesongen slutt så hvorfor ikke lage en deilig glasert jordbærkake for og nyte de siste bærene?
Til denne oppskriften trenger du:
Kakebunn:
120 g Mandler
3 Eggehviter
90 g Sukker
Jordbærgele/jordbærpure:
500 g Jordbær
5 Blad gelatin
Sukker etter smak (jeg brukte 30 g)
Jordbærmousse:
4 dl Fløte
1,5 dl jordbærpure
120 g Sukker
5 Gelatinblad
3 ss Vann
Fyll:
100 g Jordbær
Kake-huset's Speilglasur
(Denne er nok til to kaker, halver oppskriften eller så kan du enkelt bare fryse ned det som blir igjen og varme opp igjen ved en senere anledning)
200 g Søtet kondensert melk
300 g Sukker
150 g Vann
350 g Hvit sjokolade
25 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)
Litt konditorfarge
Start med kakebunnen:
1. Pisk eggehviter og sukker stivt
2. Mal mandlene.
3. Vend inn mandelmelet i eggehvitene.
4. Ha røren i en smurt 22 cm form.
5. Stekes på 175 grader i ca 25-30 min.
6. Avkjøles på rist til den er kald.
Jordbærpure/gele
1. Kjør jordbær i en blender.
2. Kok opp jordbærene med litt sukker.
3. Sil av blandingen.
4. Ta av 1,5 dl av pureen til jordbærmoussen.
5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
6. Varm opp jordbærpureen til den når ca 80 grader og rør inn gelatinplatene.
7. Ha geleen i en 22 cm form og avkjøl i kjøleskap til den stivner.
Jordbærmousse:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.
2. Pisk opp sukker og fløte til en myk krem.
3. Press vannet ut av gelatinplatene og ha de en kjele med 3 ss vann.
4. Varm opp på svak varme til gelatinen er smeltet.
5. Vend inn jordbærpureen kremen.
6. Ha litt av kremen i gelatinblandingen før du vender gelatinblandingen i kremen.
Start monteringen:
1. Legg en kakebunn i en 24 cm form.
2. Ha på litt av jordbærmoussen
3. Legg på jordbærgeleen.
4. Ha over resten av jordbærmoussen.
5. Dunk formen noen ganger i bordet for att moussen skal legge seg jevnt over hele kaken.
6. Avkjøl i kjøleskap minst 4 timer. *tips: Sett gjerne kaken 30 min i fryseren før du glaserer den, da fester glaseringen seg bedre.
Lag Speilglasuren:
1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.
2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.
3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.
4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.
5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.
6. La blandingen stå 5-6 minutter.
7. Ha i konditorfarge.
8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til den er blitt jevnt farget og alle sjokoladeklumper er borte.
9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.
10. Ta kaken ut av formen og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.
11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.
12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.
13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt etter eget ønske.
Hei, flott glans av glasuren, men den var veldig klistrende da vi skulle skjære opp kaken, prøvde både med kniv og kakespade, varmet også opp kniven for å prøve, men det samme var det samme. Er dette noe du har opplevd :)?
Hei hei, jeg har laaget denne glasuren ganske mange ganger, det er jo en “seig” glasur i forhold til en vanlig krem glasur, men jeg har aldri vært borti att den klistrer seg da man kutter opp desverre:)
[…] Denne kaken kan du både glaze eller spraye med kakaosmør (her trenger du en airbrush eller en "malingspray" som kan brukes med […]