Blandingen mellom jordbær og rabarbra er en fantastisk kombinasjon som smaker helt vidunderlig, og jordbær og rabarbrabrus er helt utrolig frisk, syrlig, søtt med en utrolig smak av sommer.
Til denne oppskriften trenger du:
1 kg Rabarbra
200 g Jordbær
120 g Sukker
Vann
1. Her finnes det ulike måter og få ut saften til jordbærene og rabarbraen, jeg velger og kjøre det gjennom en juicemaskin, du kan også dele rabarbra i biter og koke opp sammen med jordbær og litt vann og sile av blandingen da rabarbraen har sluppet væsken.
2. Bland rabarbra juice med sukker og varm opp til alt sukkeret har blitt oppløst.
3. Avkjøl så jordbær og rabarbrajuicen.
4. Smak til jordbær og rabarbrajuicen så du får den i den styrken du vil jeg blander 4 dl juice på 6 dl vann.
a)Med spuma: Bland rabarbrajuicen med vann og ha over i en spumaflaske(1 liter) Tilsett to patroner CO2 og vend flasken noen ganger før du setter den 2 timer i kjøleskap før servering, Hold flasken oppreist når du tømmer flasken for gass før du skrur av toppen for servering.
b) Med Brusmaskin: Bland jordbær og rabarbrajuicen med vann og ha over i en brusmaskin flaske, tilsett kullsyre etter eget ønske.
c) Med Farris: Bland jordbær og rabarbrajuicen med farris
d) Uten bobler: Bland jordbær og rabarbrajuicen med vann.
5. Server i glass med isbiter.