Canelès de bordeaux

Har du hørt om den franske klassikeren Canelès ? En blanding av Creme brulee med sitt sprø skall, og deilig myk og saftig vaniljekake inni. Canelès lages tradisjonelt i kobber former som du smører med en blanding av smør og bivoks, du får også tak i  Canelès silikonformer, her har jeg kommet fem til att det beste er og ikke smøre formene for best resultat. Former kan du få tak i i mange nettbutikker og i velasorterte kjøkkenutstyrbutikker. Jeg kjøpte mine i Paris på en butikk som heter E.Dehillerin som er en drøm av en butikk hvis man er interessert i baking og matlagning.

Til denne oppskriften trenger du: (18 stk Canelès )

750 g Helmelk

70 g Smør

375 g Sukker

225 g Hvetemel

100 g Eggeplommer

75 g Rom

En liten klype salt

Frø fra en vaniljestang

1. Varm opp melk og smør i en kjele til smøret er smeltet

2. I en bolle blander du sammen resten av ingrediensene.

3. Spe så inn den varme melken i bollen med resten av ingrediensene mens du pisker det godt sammen.

4. Sett røren kaldt over natten, eller hvertfall 8 timer for best resultat.

5. Varm opp ovnen til 190 grader.

6. Hvis du bruker canelès former i kopper smør de inn med en 50/50 blanding med smør og bivoks.

7. Fyll formene til ca 1 cm fra toppen.

8. Stekes i ca 45 minutter.

9. Ta ut kakene og la de avkjøle litt før du fjerner de fra formen.

10. Serveres litt lune.

Legg igjen en kommentar