Franske madeleines

Ved siden av Makroner er vel franske madeleines noe av det mest franske bakverket man finner, disse har en deilig frisk smak av sitron som passer godt til ettermiddags teen, eller bare nytes for seg selv, prøv også og dyppe de i smeltet sjokolade, smaker helt fantastisk.

Til denne oppskriften trenger du: (24 stk franske madeleines)

120 gram smør

130 g Hvetemel

135 g Sukker

2 Egg

1 ss Sitronsaft

1 ss Revet sitronskall

1 ts Vaniljeekstrakt

en liten klype salt.

1.  Start med og brune smøret i en kjele, hvis du ikke føler deg trygg på dette kan du bare smelte smøret, men bruner du det får du en deilig nøtteaktig smak.

2. Bland sammen de våte ingrediensene.

3. Bland sammen de tørre ingrediensene.

4. Bland sammen det våte og det tørre.

5. Bland så inn det brunede smøret.

6. Sett røren i kjøleskap minst en time, gjerne over natten.

7.  Forvarm ovnen til 180 grader.

8. Smør madeleines formen, bruk gjerne formfett på spray.

9. Ha 1 ss røre i hvert madeleines hull.

10. Stekes i ca 12-15 minutter midt i ovnen.

11. Avkjøl på rist.

12. Dryss over litt melis rett før servering

Nyt deilige franske madelienes

 

img_9070

 

Legg igjen en kommentar