Bringebærlimonade

Deilige friske og søte norske bringebær, syrlig og frisk sitron, det beste utgangspunktet for en deilig bringebærlimonade og Denne limonaden smaker godt både med og uten bobler.

Til denne oppskriften trenger du(1 liter)

2 stk Sitron

200 g Bringebær

80 g Sukker ( Smak til om frukten er sur eller ikke)

ca 7 dl Vann (Bruk farris naturell om du ikke har brusmaskin eller Spumaflaske, du kan og lage med vanlig vann men da får du ikke bobler i den)

2 Patroner CO2 til spuma(hvis du skal bruke spumaflaske)

1. Kok opp bringebær og saften fra sitronene.

2. Kok opp blandingen med sukker så det løser seg opp.

3. Sil og avkjøl blandingen.

4.

a)Med spuma: Bland bringebærblandingen med vann og ha over i en spumaflaske(1 liter)  Tilsett to patroner CO2 og vend flasken noen ganger før du setter den 2 timer i kjøleskap før servering,  Hold flasken oppreist når du tømmer flasken for gass før du skrur av toppen for servering.

b) Med Brusmaskin: Bland bringebærblandingen med vann og ha over i en brusmaskin flaske, tilsett kullsyre etter eget ønske.

c) Med Farris: Bland bringebærblandingen med farris

d) Uten bobler: Bland bringebærblandingen med vann.

5. Server i glass med isbiter.

Nyt limonaden da solen steker, eller bare ellers og siden det smaker så godt:)

IMG_7680

Legg igjen en kommentar