(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
1000 g Hvetemel
5 dl Melk
25g Gjær
150 g Sukker
1 ts Kardemomme
1/2 ts salt
1 Egg
150 g Smør
Fyll:
2ss Kanel
5ss Sukker
250g vaniljekrem
(evt. litt valnøtter til pynt)
1. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin utenom smøret.
2. Da deigen slipper bollen tilsetter du smøret og lar det hele kjøre til smøret er godt kjørt inn.
3. Dekk bollen med plast.
4. La heve til dobbel størrelse.
5. Ha deigen på ett melet bord.
6. Del deigen 2 emner.
7. Kjevle deigen til ett rektangel ca 60 cm.
8. Ha vaniljekrem på halve og strø sukker og kanel over.
9. Brett den andre halvdelen over.
10. Del opp i 8 biter.
11. Del opp på langs men ikke helt gjennom la det bli igjen ca 1 cm på oversiden
12. Flett remsen i en sirkel ( lag en sirkel midt på og flett endene rundt)
13. Legg på ett steke brett
14. Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen.
15. Sett ovnen på 225 grader.
16. La heve til dobbel størrelse ca 30 min.
17.Pensle med egg og pynt gjerne med litt hakkede valnøtter.
18. Stek i 13-14 min midt i ovnen til gylne.
19. La avkjøle på rist.
Det er lov å la seg friste
Den så utrolig god ut. Tror nesten den må prøves i morgen. Tusen takk :).
Anne
takk for det:-) du får si ifra hva du syns etter den er prøvd:-)
Mvh
kake-huset