(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
3 dl Lunket vann
1 Egg
25gr gjær
1/2ts Salt
25 g Smør
1ss Sukker
1 ss Sitronsaft
ca 4,5 dl Hvetemel
1dl Sammalt hvete grov
1dl Sammalt rug grov
25gr Sesamfrø
25 gr Linfrø
30 g Hele byggkorn
1. Bland alle ingrediensene til en smidig og fin deig, tilsett romtemperert smør mot slutten av eltetiden.
2. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse.
3. Del deigen i 2 emner og form 2 store boller.
4. Legg bollene på ei bakeplate.
5. Dekk brødene med plast og la heve til dobbel størrelse.
6. Pensle med egg og lag ett kryss snitt.
7. stek i ca 20 min på 220 grader
8. avkjøl på rist. og ta med på neste tur, perfekt og bryte opp og dele med andre
Det er lov å la seg friste
Godt med heimalaga!
Finnes ikke noe bedre:)