Jeg bare elsker store, seige og deilige cookies og den perfekte comboen må jo være cookies med smash og salt karamell! perfekt harmoni mellom søtt og salt:) Hva med og servere smashcookies neste gang du venter gjester?
Til denne oppskriften trenger du: (18 stk Smashcookies)
Salt Karamell:
1 dl fløte
3 ss smør
100g sukker
1 ss Godt salt (jeg brukte det norske saltet Havsnø)
Cookies:
180 g Smeltet sukker
220 g Brunt sukker
100 g Sukker
1 Egg
1 Eggeplomme
1 ss Vaniljeekstrakt
1/2 ts Salt
1 ts Bakepulver
260 g Hvetemel
100 g Grovhakket Smash
1. Start med og lage karamellen, Smelt sukker i en kjele til det er gyllent.
2. Rør inn fløten litt og litt.
3. Bland så i smør og salt.
4. La blandingen koke 3-4 minutter.
5. Avkjøl i en bakepapirkledd form.
6. Smelt smøret til kjeksene.
7. Pisk sammen smeltet smør og sukker.
8. Da sukker og smør er godt pisket pisk inn egg, eggeplomme og vanilje ekstrakt.
9. Vend så inn de tørre ingrediensene utenom smash.
10. Rør inn smash for hånd.
11. Fordel kjeksdeigen i 18 kjeks på bakepapir, jeg anbefaler 6 per bakebrett.
12. Trill kuler av karamellen ca 5 g per kule.
13 Dytt karamellkulene godt ned i kjeksene, hvis du ønsker kan du og pynte med noen sjokoladebiter på kjeksene.
14. Stekes i 16 min på 165 grader.
15. La kjeksene avkjøle på bakepapirene, dryss gjerne litt Havsnø over karamellen da de er ute av ovnen.









