(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
Fyll:
1 boks Tomat pure
400 g Kjøttdeig
1/2 Paprika
2 fedd hvitløk
1 Løk
3 ss Fløte
1 bunt Persille
Pirog bunn:
1 Egg
1 ss Olje
2 dl Lunket Vann
ca 6 dl Hvetemel
1/2 ts salt
1 ts Honning
25g Gjær
Start med og lage deigen:
1. Ha alle ingrediensene i en bolle og elt godt sammen tilsett mel til en fast men ikke hard deig.
2. La heve til dobbel strl.
Fyllet:
1. Ha tomat pure,løk,hvitløk,paprika i en egen steke panne og stek til grønnsakene er møre og tomatpureen har blitt kvitt "rå" smaken.
2. Rør inn fløten.
3. Stek kjøtt deigen for seg selv.
4. bland sammen sausen og kjøttet og tilsett det meste av persillebunten som du har hakket. spar igjen litt til og strø på toppen.
5. kjevle deigen til en stor leiv og stikk ut sirkler, jeg brukte en dessert ring på 15 cm i diameter. ha fyllet i midten av sirkelen og klem sammen i topp og bunn så du ender opp med en "båt" og legg på bakepapir
6. hev i ca 15 minutter under kjøkken håndkle.
7. stekes i 10-15 min på 225 grader midt i ovnen til gyllne, dryss resten av den hakkede persillen over.
8. avkjøl på rist.
Server med litt salat eller nyt de som de er til f. eks middag/lunsj
Det er lov å la seg friste
Dette så og hørtes veldig godt ut .. Dette blir prøvd i morgen
håper du blir fornøyd:)