Livets dessert

Juledessert

I morgen er det nyttårsaften igjen og ett år går ut og ett nytt starter, i år har jeg utfordret meg selv litt i forhold til årets dessert, det skulle være friskt og godt og ha kontraster slik livet også innehar, så i denne desserten vil du finne søtt mot surt og sprøtt mot mykt.
Desserten består av ganske mange elementer, men tar du elementene steg for steg skal de aller fleste klare å lage denne desserten som er ett imponerende syn, Navnet kommer av att isen inneholder akevitt som også kalles for livets vann.

Til denne desserten trenger du: (2 stk)

Sjokoladekuler:

200 g Sjokolade

Kule form, eller fire små ikea stålboller.

Sprayfarge.

Nøttebunn:

1 Eggehvitte

20 g Sukker

30 g Mandelmel/finmalte mandler

Pasjonsfrukt og akevitt sorbet:

1,5 dl Pasjonsfruktspure

1 dl Vann

60 g Sukker

1 ss Glukose

1 God kork akevitt

Montering:

Brente mandler

Tørket ringblomst (kun pynt)

(Kan serveres med varm sjokolade som helles over)

Sjokoladekuler:

1. Smelt sjokoladen over vannbad( bruk en Nontemp sjokolade, ellers må du temperere sjokoladen, fremgangsmåte finner du her)

2. Hell sjokoladen over i formene vend rundt så hele kulen blir fylt, bruker du ikea skåler må du sette de sammen med litt sjokolade da de er stivnet.

3. Ta kulen ut av formen og bruk en dessert ring til og lage ett hull i den(bunnen)

4. Spray så kulene med valgfri konditorspray.

Nøttebunn:

1. Pisk sukker og eggehvite til marengs.

2. Vend inn mandelmelet.

3. Ha på bakepapir, flat ut til ca 1 cm tykkelse.

4. Stekes på 180 g i ca 15 min.

5. Avkjøl på rist.

6. Stikk ut to rundinger med en dessertring (litt mindre enn hullet i kulene.

Pasjonsfrukt og akevit sorbet:

1. Varm opp alle ingredienser utenom akevitt til kokepunktet.

2. Da alt sukkeret er smeltet la blandingen avkjøles, før du rører inn akevitt.

3. Frys ned isen i en beholder, eller bruk ismaskin.

Montering:

1. På en tallerken  legger du en nøttebunn midt på.

2. Ta frem isen og bruk enten en iskje, eller en dessert ring og ha is på  nøttebunnen (samme eller mindre diameter som bunnen.

3. Hakk brente mandler og dryss over.

4. Løft forsiktig sjokoladekulen og sett den over isen og bunnen.

5. Dryss litt tørket ringblomst rundt.

Serveres straks, server gjerne med varm sjoklade eller en bærsaus som du heller over ved servering for og smelte sjokoladen og avdekke "Livets kjerne"

Juledessert

 

Legg igjen en kommentar