(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
500 g Grov bakst
500-700 g Hvetemel
(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)
1 ss honning
6 dl Melk
50 g Gjær
1/2 ts bakepulver
100 g Smør romtemperert
1 Egg
1 ts salt
(pluss 50 g smeltet smør)
1. Bland egg, honning, og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.
2. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
3. Elt mel, bakepulver, og melkeblandingen godt sammen.
4. Elt inn smør og salt å elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.
6. Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
7. Ha deigen over på ett melet bakebord og kjevle ut rektangulære leiver (ca 1 cm tykk) del så opp i rektangler på 6 cm x 12 cm.
8. pensle på smeltet smør, og rull de sammen til ruller
9. Dekk med ett kjøkkenhåndkle og hev til dobbel strl.
10. Pensle med egg og strø på frø
11. Stekes på 225 grader midt i ovnen i 10-12 min
Det er lov å la seg friste
Må prøves , ser kjempegode ut 😀