(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
3 ss Olivenolje til deigen
6 dl Vann(37 grader)
25g gjær
1 Egg
Saften fra en halv appelsin
1 ss Honning
1 ts salt
900-1000 g hvetemel (tilsett til du har en smidig og glatt deig)
Flaksalt
en god håndfull rosmarin
6 fedd hvitløk
olivenolje til pensling
1. Elt alle ingredienser utenom rosmarin,hvitløk og flaksalt godt ca 10 min i maskin og 15 min for hånd.
2. La deigen heve under klede til dobbel strl.
3. Smør 4 1 liter aluminiumsformer eller legg bakepapir i en langpanne.
4. Del deigen i 4 emner og ha i formene, eller fordel deigen i langpanna.
5. La heve under klede i ca 30 min.
6. Bruk fingeren og stikk noen fordypninger i deigen.
7. Ringle over olivenolje, og dryss på hakket hvitløk og rosmarin og litt flaksalt.
8. stekes på 225 grader i ca 25 min
9. Avkjøl på rist.
Det er lov å la seg friste