Eplekake

IMG_3230

Til denne oppskriften trenger du:
3  Egg

 2 ½ dl  Sukker

 1 ½ dl  Smør

 1 dl  Melk

 3 dl  Hvetemel

 2 ts  Bakepulver

2 ss  Sukker

 2 ts  Malt kanel

6 epler

IMG_0420

1. Pisk eggedosis av egg og sukker.(la piske en god stund til den er fluffy 10-15 min)

2. Smelt smør og melk og bland inn i røren.

3. Sikt inn mel og bakepulver.

4. Skjær eplene i skiver.

5. ha i halvparten av røren i en smurt springform.

6. legg ett lag med epleskiver, sukker og kanel å ha på resten av røren.

7. Ha på resterende epleskiver,sukker og kanel og pynt etter eget ønske.

8. stekes på 200 grader i ca 40 mnutter.

IMG_0415

server gjerne med vanilje is eller vaniljesaus.

 Det er lov å la seg friste

4 kommentarer

  1. Enkel og grei oppskrift.. følte at 6 epler var for mye, brukte 3,5.. men ser nå at det godt kan brukes mer.. altså følg oppskriften! Vist du ikke har noe imot sukker så kan du plusse på litt (kommer vel litt ann på om eplene er søte eller sure..

    • så bra den blei god:-)

      regner med sukkeret kommer ann på hvordan eplene er, sist den blei laget blei den mer enn nok søt, men nå syns jeg og d er viktig att smaken av epler og kanel kommer godt frem og ikke bare søtsmak:-)

  2. Nina Eriksen

    Tusen takk for en knall oppskrift. Testet den i sta og den ble suuper god. Flink du 🙂

    • så bra nina:-) bra den blei vellykket og velsmakende:-)

Legg igjen en kommentar