Crochembouch

IMG_1053

Til denne oppskriften trenger du:

300 g vann

150 g smør

150 g hvetemel

4 egg

100g sjokolade

500g vaniljekrem

500g sjokoladekrem(jeg har brukt samme krem som til disse makronene)

Knekk:

250g sukker

1ts sitronsaft

2ss vann

IMG_1022

1. Kok opp vann med smøret i terninger.

2. Ha i siktet mel i kjelen og rør godt.

3. La det hele hvile noen minutter.

4. Ha så deigen i en kjøkkenmaskin og ha ett og ett egg i deigen.

5. Det siste eggetvisper du sammen og heller forsiktig halve i røren og se om kosistensen blir bra. den slipper en slikkepott uten og miste formen da den er perfekt

6. Ha deigen i sprøytepose med rund tip og sprøyt små kuler.

7. Stek dine vannbakkels på 210 grader i 35 minutter.

8. Avkjøl.

9. Ha vaniljekrem i en sprøytepose med spiss tip og sprøyt vaniljekrem inn i vannbakkelsene. gjør og det samme med sjokoladekremen

10. Ha ingrediensene til knekken i en tykkbunnet kjele og varm opp til alt sukkeret er smeltet og d har fått en fin gyllen farge.

11. Dypp vannbakkelsene i knekken og stable opp som en kjegle.

(alternativt kan du lage ett stort kremmerhus av bakepapir og stable opp mot denne)

12. Tøm det som blir igjen av knekken over som pynt.

IMG_1049

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar