Wienerpecan

Til denne oppskriften trenger du:

500 g Smørdeig (kjøp eller lag selv)

200 g malte Pecan nøtter

2 Eggehvitter

2 dl sukker

50 g lett hakkede pecan nøtter til pynt

litt Lønnesirup

1. Bland alle ingrediensene til pecan fyllet godt og sett kjølig.

2. Kjevle smørdeigen til en ca 4 mm tykk leiv og del opp i kvadrater på ca 12x12 cm.

IMG_3584

3. Ha på pecanfyll og  del påå på sidene så du får ca 7 strimler på hver side av fyllet, og flett de over hverandre.

IMG_3585

3.  Hev ca 1 time, og dryss på lett hakkde pecan nøtter.

IMG_3597

4. Stek på 225 grader midt i ovnen ca 10 min.

5. Avkjøl på rist. (la de først avkjøle litt på bakeplaten)

6. Ha litt lønnesirup over før servering.

Det er lov å la seg friste

3 kommentarer

  1. Kenn Tamose

    Wienerpecan, butikkstekte – importert fra Polen via Danmark (visstnok) – har smørdeig i oppskrifta. Men hva brukes? Selvsagt Palme Olje, som jo er mye billigere
    enn noe smør, men også direkte helseskadelig (såkalt helmettet olje) + at etterspørsel og bruk av slik olje bidrar sterkt til palme-avskoginga. Dette er meget alvorlig, for den enkelte og for verden. Ikke kjøp bakervarer som inneholder palmeolje – ikke andre palmeoljevaret heller, naturligvis. Spør og grav i butikkene!

    • Desverre er det sånt med mye av de produktene man kan få kjøpt ferdig i butikkene, det er en av grunnene til att jeg driver bloggen for og ooppfordre folk til og bake selv med gode råvarer, desverre har så og si ingen smakt ekte smørdeig for også bakerier og cafeer velger heller og bruke andre fettstoffer bl.a margarin noe som gjør det lettere og lage “smørdeig”.

      Noe jeg tror er viktig i denne kampen er og gjøre oss som forbrukere mer bevisst på hva vi putter i oss, og hvorfor må norske produsenter putte ordet “ekte” på sine produkter for att forbrukere skal skjønne att det er det det er og ikke annet humbug, se f.eks til vårt naboland Sverige, Smør er smør laget av fløte, vaniljesukker er laget av vanilje, der er det de syntetiske produktene som må ha andre navn som f.eks “Vanillin sukker”
      og blir vi forbrukere bevisste på hva vi spiser så vil ikke butikkene tjene på varen og slutter og ta den inn, dermed må proodusentene av varen gjøre noe hvis de fortsatt ønsker og selge sine produkter:)

  2. Jeg lurer på hvor mange “brød” det blir av denne oppskrifta? Dette er en fin side, og det er altså det eneste jeg savner med oppskriftene.

Legg igjen en kommentar