Snickerskake

IMG_2685

Til denne oppskriften trenger du

Bunn:

6 Eggehvitter

360 g Sukker

1 pakke Grovtknuste Ritz kjeks

250 g Hakka peanøtter

1 ts Bakepulver

frø fra en Vaniljestang

Topping:

6 Eggeplommer

150 g melis

100 g Smør

200 g Sjokolade

IMG_2665

Bunn:

1. Varm opp eggehvitte og sukker på svak varme til ca 50 grader.

2. Pisk eggehvitte og sukker til stiv marengs.

3. Vend inn frø fra en vaniljestang,bakepulver, ritzkjeks og peanøtter.

4. Ha massen i en smurt eller bakepapirkledd langpanne.

5. Stek  midt i ovnenen på 180 grader i ca 25 min.

6. Avkjøl.

IMG_2676

Fyll:

1. Smelt sjokolade over vannbad og bland inn smør

2. Ha eggeplommer, og melis i en kjele og kok opp på svak varme til det tykner.

3. Bland sjokolade og eggeplommeblandingen sammen.

4.  Smør sjokoladefyllet over kaken og sett kjølig til det stivner.

5. Del kaken opp i passende ruter og server.

IMG_2685

Det er lov å la seg friste

 

Legg igjen en kommentar