Til denne oppskriften trenger du:
1 ts Salt
260 g Hvetemel
160 g Melis
1 ts Salt
100 g Mandelmel
150 g Ekte Smør
60 g Fløte
3 Eggeplommer
1 ss Ekte vaniljesukker
Sjokoladekrem:
150g God Sjokolade
2,5 dl Fløte
Litt hvit sjokolade til pynt
Deig:
1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.
2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,
3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.
4. Kjevle ut deigen (ca2-3mm) og dekk en terteform jeg har brukt engangs i 20 cm i diameter og denne deigen gir deg da 6 terter.
5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.
6. Prikk bunnen med en gaffel.
7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min
Sjokolade Krem:
1.Kok opp fløte i en kjele.
2.Tøm fløten over hakket sjokolade
3.Avkjøl, gjerne over natten
4.Pisk opp kremen
5. Ha kremen på avkjølte tertebunner med en sprøytepose og f eks en 1M tip.
6. Rasp på litt hvitsjokolade som pynt.
Det er lov å la seg friste