Sjokolade terte

IMG_3195

Til denne oppskriften trenger du:

1 ts Salt

260 g Hvetemel

160 g Melis

1 ts Salt

100 g Mandelmel

150 g Ekte Smør

60 g Fløte

3 Eggeplommer

1 ss Ekte vaniljesukker

Sjokoladekrem:

150g God Sjokolade

2,5 dl Fløte

Litt hvit sjokolade til pynt

Deig:

1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.

2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,

3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.

4. Kjevle ut deigen (ca2-3mm) og dekk en terteform jeg har brukt engangs i 20 cm i diameter og denne deigen gir deg da 6 terter.

5. Avkjøl formene ca 1 time i kjøleskap.

6. Prikk bunnen med en gaffel.

7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min

IMG_3130

Sjokolade Krem:

1.Kok opp fløte i en kjele.

2.Tøm fløten over hakket sjokolade

3.Avkjøl, gjerne over natten

4.Pisk opp kremen

5. Ha kremen på avkjølte tertebunner med en sprøytepose og f eks en 1M tip.

6. Rasp på litt hvitsjokolade som pynt.

 IMG_3189

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar