Til denne oppskriften trenger du:
300 g hvetemel
200 g sammalt rug
1 ss havsalt
250 g surdeig
3 1/2 dl lunkent vann
egg til pensling
1. Bland hvetemel, sammalt rug, havsalt og surdeig og vann.
2. Elt deigen godt, når deigen er nesten ferdig eltet. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
3. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken og heve til dobbelt størrelse.
4. Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i tre like store emner. Form til store baguetter, la baguettene heve videre i 30 minutter.
5. Dekk baguettene med plastfolie, og la heve til dobbelt størrelse. (har du ikke baguett stekeplate lag 4 pølser med aluminiumsfolie og legg bake papir over og legg baguettene i fordypningene)
6. Snitt baguettene med en skarp kniv, og pensle de med egg om ønskelig.
7. Stek baguettene midt i ovnen ved 275 °C skru ned til 225 da baguettene er i ovnen , stek i ca 20 minutter til de er gylne.
Avkjøles på rist.
Server gjerne lune med ost og skinke.
Det er lov og la seg friste