SPONSET INNLEGG
Jeg har vært såppas heldig att jeg har fått testet ut Bakingsteel (du kan lese mer om det her)
Jeg ønsket og teste dette med tanke på baking på grillen, jeg har tidligere i sommer stekt flere typer terter på grillen med gode resultater, men og steke kaker i springform er litt annet. Så med friskt mot fant jeg ut jeg ønsket og prøve meg på en gulrotkake med en liten vri. og jeg må si resultatet ble virkelig godt og anbefales og prøve. Gleder meg til og prøve ut Bakingsteel på andre ting som brødbaking, naanbrød og ikke minst Pizza.
Til denne oppskriften trenger du:
Kaken:
1 Revet stor gulrot
1 Revet pære
30 g Mørk sjokolade
2 Egg
150 g Brunt sukker
1 ts Kanel
80 g Hvetemel
50 g smør
1 ts Bakepulver
1 ss Ekte Vaniljesukker
Fyll og pynt:
500 g Smør
500 g Melis
2 ss Melk
300 g Philadelphia
(Trinn 1-3 er hvis du steker i grill, du kan også steke i ovn på 180 grader i ca 20 minutter midt i ovnen)
- Ha kull i en sirkel langskanten i grillen, så du har ca 30-35 cm område i midten som er uten kull
- Fyr opp kullet og la det brenne til det er blitt helt hvitt.
- Legg på Bakingsteel og sett på lokket og la tempraturen i grillen komme opp til 180-200 grader.
- Pisk opp sukker, vaniljesukker og egg til eggedosis.
- Smelt smøret og vend inn i eggedosisen.
- Bland sammen mel,bakepulver og kanel, vend dette inn i eggedosisen.
- Vend så inn revet gulrot, revet pære og sjokolade.
- Ha kakerøren over i en smurt springform og sett midt på Bakingsteelet.
- Stekes under lokk i 20-30 min sjekk med en kakepinne for og se om den er gjennomstekt
10. Avkjøl på rist.
Fyll og pynt:
- Pisk opp smør og melis, og melk
- Vend inn kremost.
- Del den avkjølte kaken i to og ha på ett lag med krem.
- Legg på den andre bunnen og ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt ut fine roser over hele kaken.
Det er lov å la seg friste