Pære og gulrotkake med mørk sjokolade

SPONSET INNLEGG

IMG_9506

Jeg har vært såppas heldig att jeg har fått testet ut Bakingsteel (du kan lese mer om det her)
Jeg ønsket og teste dette med tanke på baking på grillen, jeg har tidligere i sommer stekt flere typer terter på grillen med gode resultater, men og steke kaker i springform er litt annet. Så med friskt mot fant jeg ut jeg ønsket og prøve meg på en gulrotkake med en liten vri. og jeg må si resultatet ble virkelig godt og anbefales og prøve. Gleder meg til og prøve ut Bakingsteel på andre ting som brødbaking, naanbrød og ikke minst Pizza.

Til denne oppskriften trenger du:

Kaken:

1 Revet stor gulrot

1 Revet pære

30 g Mørk sjokolade

2 Egg

150 g Brunt sukker

1 ts Kanel

80 g Hvetemel

50 g smør

1 ts Bakepulver

1 ss Ekte Vaniljesukker

Fyll og pynt:

500 g Smør

500 g Melis

2 ss Melk

300 g Philadelphia

IMG_9450

(Trinn 1-3 er hvis du steker i grill, du kan også steke i ovn på 180 grader i ca 20 minutter midt i ovnen)

  1. Ha kull i en sirkel langskanten i grillen, så du har ca 30-35 cm område i midten som er uten kull
  2. Fyr opp kullet og la det brenne til det er blitt helt hvitt.
  3. Legg på Bakingsteel  og sett på lokket og la tempraturen i grillen komme opp til 180-200 grader.
  4. Pisk opp sukker, vaniljesukker og egg til eggedosis.
  5. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen.
  6. Bland sammen mel,bakepulver og kanel, vend dette inn i eggedosisen.

IMG_9448

  1. Vend så inn revet gulrot, revet pære og sjokolade.

IMG_9457

  1. Ha kakerøren over i en smurt springform og sett midt på Bakingsteelet.

IMG_9458

  1. Stekes under lokk i 20-30 min sjekk med en kakepinne for og se om den er gjennomstekt

10. Avkjøl på rist.

Fyll og pynt:

  1. Pisk opp smør og melis, og melk
  2. Vend inn kremost.
  3. Del den avkjølte kaken i to og ha på ett lag med krem.
  4. Legg på den andre bunnen og ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt ut fine roser over hele kaken.

IMG_9481

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar