(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
600-800 dl Hvetemel til du har en passe fast og fin deig
1 Egg
25 g gjær
3 dl Lunket vann
1/2 ts salt
1 ts Honning
50 g parmesan
100 g Norvegia
en håndfull hakket persille
1. Elt alle ingredienser utenom ost og persille til en fin deig.
2. Hev til dobbel strl.
3. Ha deigen på ett melet bakebord og kjevle ut til ett rektangel.
4. Ha på ost og hakket persille.
5. Rull sammen leiven.
6. Del opp i trekanter og sett på bakepapir med den tykke siden ned.
7. hev i ca 30 min, bruk en strikkepinne eller lignende og trykk de litt ned på midten og pensle med egg.
8. stek midt i ovnen i 10-15 min på 225 grader.
9. Avkjøl på rist
Det er lov å la seg friste