Oreo kake

IMG_2681

Til denne oppskriften trenger du:

Bunn:

 450 g Oreokjeks

100g Smør

Ostekrem:

225 g Kremost

180 g Melis

Sjokolade mousse:

2 dl Kremfløte

225 g Sjokolade

4 Eggeplommer

2 Eggehvitter

100g Melis

Kremtopping:

3 dl Kremfløte

4 ss Sukker.

Pynt:

6-10 Oreokjeks som du bryter lett opp.

IMG_2670

Bunn:

1. Knus oreokjeksen og bland med smeltet smør.

2. Trykk blandingen ned i en spring form (28 cm)

3. La stå kjølig mens du lager kremostfyllet.

Ostekrem:

1. Pisk melis og kremost fluffy.

2. Ha på kremen over den avkjølte kjeksbunnen.

3. sett kjølig mens du lager sjokolademousse.

Sjokolademousse:

1. Smelt sjokoladen over vannbad.

2. La sjokoladen avkjøles litt før du vender forsiktig inn eggeplommene.

3. Pisk eggehvittene stive.

4. Bland sjokoladeblandingen og de stivpiskede eggehvittene forsiktig.

5. Pisk opp fløten og bland inn i mousse blandingen.

6. Ha sjokolademoussen over Ostekremen på kaken

7. Sett kjølig i minst 1 time.

IMG_2672

Kremtopping:

1. Pisk sukker og fløte til stiv krem.

2. Ha kremen over den avkjølte moussen.

3. pynt med noen biter opp bryti oreokjeks eller smeltet sjokolade hvis du ønsker.

4. la stå kjølig til servering.

5. løsne forsiktig kaken fra formen og server.

IMG_2681

Det er lov å la seg friste

Legg igjen en kommentar