Oppned eplekake

Denne oppned eplekaken er en fantastisk kake jeg har etter min bestemor, det er ikke den peneste kaken, men til gjengjeld er den super saftig og smakfull.

Til denne oppskriften trenger du:

4 Epler

250 g smør

4 dl sukker

6 dl hvetemel

4 store egg

2 dl Melk

3 ts bakepulver

2 ts Vaniljesukker

Litt kanel og sukker til dryss

1. Pisk smøret mykt.

2. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en luftig smørkrem.

3. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert.

4. Pisk inn vaniljesukkeret.

5. Sikt sammen mel og bakepulver.

6. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. bruk en slikkepott til dette.

7. Fjern stilk og frøhus fra eplene og skjær i tynne skiver og dander de i bunnen av en springform (24cm)

8. Dryss over litt kanel og sukker.

9. Hell røren over.

10. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 45 min.

11. Avkjøl kaken i formen.

12. Snu kaken oppned ved servering og dra forsiktig bakepapiret av.

oppned epplekake

Legg igjen en kommentar