Mørk sjokoladekake med hint av havsalt

IMG_1114

Til denne oppskriften trenger du:

1 stk sjokolade sukkerbrød( her brukt 30 cm strl i en 26cm springform for og få den høy)

100 g romkrem

150 g bringebær

Sjokoladekrem:

350 g mørk sjokolade

4,5 dl fløte

1 ts Godt havsalt

Sjokoladekrem:

1. Kok opp fløte.

2. Hakk sjokoladen i biter.

3. Ha fløten over sjokoladen og rør den godt inn.

4. Ha i salt og rør inn.

5. Avkjøl i kjøleskap.

6. Pisk opp kremen med en håndmikser.

IMG_1110

Kaken:

1. Del opp kaken til 3 små kaker med dessert ring, kan også bruke den som den er.

2. Del kakene i 3 lag.

3. Ha romkrem på første laget før du legger på bringebær.

4. Legg på det neste kake laget og ha på sjokolade krem på denne.

5. Legg på topplokket og dekk kaken i sjokoladekremen, pynt gjerne med ett par bringebær og litt flaksalt.

IMG_1124

Det er lov å la seg friste.

 

5 kommentarer

  1. Turid Opseth

    Denne så deilig ut,og må prøves.

  2. Marion

    Finner ikke oppskriften til Sjokolade Terten

  3. Marion

    Finner ikke oppskriften til Sjokolade Terten. Har søkt og skrevet på bloggen

Legg igjen en kommentar