Til denne oppskriften trenger du:
3 Egg
2 ½ dl Sukker
2 ss Ekte vaniljesukker
1 ½ dl Smør
1 dl Melk
3 dl Hvetemel
40 g Hvit sjokolade
1 ts Bakepulver
3 Store epler
1,5 Dl Demara Sukker
2 ts Malt kanel
- Pisk eggedosis av egg og sukker.(la piske en god stund til den er fluffy 10-15 min)
- Smelt smør og melk og bland inn i røren.
- Sikt inn mel,vaniljesukker og bakepulver.
- Skjær eplene i små biter og bland inn i røren sammen med sjokoladen.
- Bland sammen kanel og demarasukker og ha 1/3 neders i en smurt form (denne passer en 24 cm springform/15×15 cm Firkantet form)
- Ha i halvparten av røren i formen.
7.Strø på 1/3 av sukker og kanelblandingen og ha så på resten av røren.
- Ha på resterende sukker og kanel.
- Stekes på 200 grader i ca 40 mnutter.
Server gjerne med litt pisket krem med vanilje
Det er lov å la seg friste
høres kjempegode ut dette må prøves
Demara sukker? Hvor finner jeg det evt kan jeg bruke vanlig?
Demara sukker får du i de fleste dagligvareforettninger, dette er ett råsukker som har en litt karamell aktig smak:)
Du kan bruke vanlig men du vil ikke få helt den samme karamelliserte smaken:)
Dette er den beste eplekaka jeg har smakt!
Og den faller også i smak hos alle som liker eplekake helst uten epler (som noen sier), pga at eplebitene er så små blir de ikke så fremtredende som i oppskrifter med eplebåter. Og alle som har smakt hos meg synes den er rågod!. 🙂
Tusen takk for det:)