Karamellisert eplekake

IMG_9734

Til denne oppskriften trenger du:

3  Egg

 2 ½ dl  Sukker

2 ss Ekte vaniljesukker

 1 ½ dl  Smør

 1 dl  Melk

 3 dl  Hvetemel

40 g Hvit sjokolade

 1 ts  Bakepulver

3 Store epler

1,5 Dl Demara Sukker

 2 ts  Malt kanel

IMG_9711

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker.(la piske en god stund til den er fluffy 10-15 min)
  2. Smelt smør og melk og bland inn i røren.
  3. Sikt inn mel,vaniljesukker og bakepulver.
  4. Skjær eplene i små biter og bland inn i røren sammen med sjokoladen.

IMG_9715

  1. Bland sammen kanel og demarasukker og ha 1/3 neders i en smurt form (denne passer en 24 cm springform/15×15 cm Firkantet form)
  2. Ha i halvparten av røren i formen.

IMG_9719

7.Strø på 1/3 av sukker og kanelblandingen og ha så på resten av røren.

  1. Ha på resterende sukker og kanel.
  2. Stekes på 200 grader i ca 40 mnutter.

IMG_9724

Server gjerne med litt pisket krem med vanilje

 Det er lov å la seg friste

5 kommentarer

  1. høres kjempegode ut dette må prøves

  2. ida

    Demara sukker? Hvor finner jeg det evt kan jeg bruke vanlig?

    • Demara sukker får du i de fleste dagligvareforettninger, dette er ett råsukker som har en litt karamell aktig smak:)
      Du kan bruke vanlig men du vil ikke få helt den samme karamelliserte smaken:)

  3. Dette er den beste eplekaka jeg har smakt!
    Og den faller også i smak hos alle som liker eplekake helst uten epler (som noen sier), pga at eplebitene er så små blir de ikke så fremtredende som i oppskrifter med eplebåter. Og alle som har smakt hos meg synes den er rågod!. 🙂

Legg igjen en kommentar