Til denne oppskriften trenger du:
Sorbet:
500 g Renset jordbær
100 g Sukker
0,5 dl Vann
30 g Glykose ( Du kan bruke Hvit sirup men jeg anbefaler og bruke Glykose)
20 g Ekte Vanilje sukker
2 ss Sitronsaft
Karamell chips:
30 g Sukker
0,5dl vann
Start med sorbeten:
1. Kjør Jordbærene i en blender.
2. Tilsett så de øvrige ingrediensene og kjør til en glatt og fin blanding.
3. Sil av blandingen så du får ut frøene fra jordbærene.
4. Ha så blandingen i en iskrem maskin og la den gå til ønsket konsistens ca 30-40 min.
(Du kan også la den fryse i fryseren men pass da på og røre i blandingen underveis for og forhindre iskrystaller)
Karamell chips:
1. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp.
2. Da vannet fordamper vil karamellen begynne og bli brun.
3. Da du er fornøyd med fargen heller du det over på bakepapir så det blir ett tynt flak, brekk så av mindre biter.
Montering:
1. Ha så mange kuler sorbet per servering du ønsker og plasser på ett karamellchips og drissle over litt balsamicosirup og server, du kan og alternativ pynte med litt sjokoladesigaretter og lignende.
Det er lov å la seg friste