Til denne oppskriften trenger du:
350 g Durum hvetemel
30 g siktet Rugmel
10 g Salt
10 g Gjær
2,5 dl Lunkent vann
1. Elt alle ingrediensene godt sammen, hold tilbake 0,5 dl av vaannet og spe på dette underveis til du har en smidig og god deig.
2. La deigen heve til det dobbelte.
3. Ha deigen på ett melet arbeidsbord og jobb deigen til en rund halvkule.
4. La heve til dobbel størrelse under plast.
5. Form kulen til ett avlangt brød og la heve 30 minutter til.
6. Lag et snitt langs siden på brødet.
7. Stek nederst i ovnen på 220 grader i ca 40 minutter.
8. Avkjøl på rist.
Det er lov å la seg friste












Det så deilig ut og det har jeg tenkt å bake i dag
God helg”
Hilsen
Marit
Hvor/hvordan kan man få til surdeig??
Hvor/hvordan kan man få til surdeig??