Havregrynskaramell brownie med klementinsaus

IMG_4775

Til denne oppskriften trenger du:

Havregrynskaramell:

150 g Havregryn

60 g sukker

1 ss Smør

Klementinsaus:

2 dl Klementin juice

80 g Sukker

Brownies:

4 Egg

450 g Sukker

300 g Smør

200 g God mørk sjokolade

60 g Hvit sjokolade

150 g Hvetemel

1ss Ekte vaniljesukker

Klementinsaus:

1. Ha alle ingredienser i en kjele.

2. Kok på middelshøy varme til det tykner ca 6-8 min

IMG_4754

Havregrynskaramell:

1. Ha sukker og smør i en stekepanne og varm til sukkeret er smeltet.

2. Ha i havregryn og rør godt til det blir karamellisert.

3. Ha blandingen over på ett bakepapir og fordel det utover.

4. Avkjøl.

IMG_4757

Brownie:

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.

2. Smelt smøret, da smøret er smeltet tar du den av platen og tilsetter mørk sjokolade og la denne smelte og bland godt.

3. Sikt inn mel og vaniljesukker i eggedosisen og vend forsiktig inn.

4. Vend så forsiktig inn sjokolade blandingen.

5. Vend inn hvit sjokolade.

IMG_4752

6. Ha blandingen i en browniepanne, eller 28 cm springform.

7. Stek midt i ovnen på 165 grader i ca 50 min.

8. De siste 10 min av steke tiden dryss over havregrynskaramellen.

9. Avkjøl browniesen til den er helt avkjølt og server med klementin sausen.

IMG_4761

Det er lov å la seg friste

 

Legg igjen en kommentar