Bringebærmousse på browniebunn

Våren er kommer sakte men sikkert til det vakre landet vårt, og snart er 17 mai over oss med feiring, pølsespising, is spising og ikke minst kaker. I år har jeg valgt og gå for en deilig bringebærmousse kake som kan tilpasses om det er barn eller voksne som skal spise kaken, for og få en mildere smak som er lettere for barn og like velger man bare og bruke en "lysere" sjokolade.

Til denne oppskriften trenger du (26 cm form)

Bunn:

80 g Hvetemel

180 g Mørk sjokolade (bruk lys sjokolade om du vil ha en mildere sjokoladebunn)

3 ss Kakao

120 g Smør

1 ts Bakepulver

170 g Brunt sukker

2 Egg

2 ss Ekte vaniljesukker

Bringebærmousse:

200 g Bringebær

2,5 dl Fløte

4 plater gelatin

50 g sukker

Pynt:

300 g Hvit sjokolade

1 ss Titandioksid ( Kan sløyfes men da blir ikke den hvite sjokoladen snøhvit)

200 g Jordbær

300 g Bringebær

200 g Blåbær

Flaggbånd
Browniebunn:

1. Smelt sjokolade og smør over vannbad.

2. Ha i sukker og vaniljesukkeret og rør inn i sjokoladen.

3. Ta bollen av vannbadet og rør inn egg og de tørre ingrediensene.

4. Ha over i en smurt springform (26cm)

5. Stek stek i 35-40 minutter på 180 grader.

6. Avkjøl bunnen helt i formen.

Bringebærmousse:

1. Kjør bringebær og sukker i blender til alt er knust og blandet.

2. Ønsker du og fjerne frøene kan du sile blandingen.

3. Pisk opp fløte til krem.

4. Legg gelantinen i kaldt vann i 5 min.

5. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt i kjele på lav varme.

6. Vend inn Bringebærrøren og gelatin i kremen

7. Ha moussen over kakebunnen og sett i kjøleskap for og stivne minst 2 timer.

Lage pynten:

1. Temperer den hvite sjokoladen (eller bruk en non-temp sjokolade så er den bare og smelte over vannbad. Tempereringstabell finner du her)

2. Ta av ett par ss av den hvitesjokoladen i en liten skål og rør inn titandioksid til massen er klumpfri.

3. Bland sammen hvit temperert sjokolade med den fargede sjokoladen.

4. Smør sjokoladen utover remser med enten cellofan eller bakepapir (ca 1 cm høyere enn kaken)

5. Løft strimlene opp og legg de tilside til de er halvstivnet før du bruker ett pizzahjul til og lage plater på ca 5 cm tykkelse.

6. La sjokolade platene stivne helt.

Montering:

1. Ta kaken ut av formen og plasser på ett kakefat

2. Fest en og en sjokoladeplate langs kanten på kaken med ca 0,5 cm overlapping.

3. Bruk ett bånd  rundt kaken og lag en sløyfe.

4. Fordel bærene på toppen.

5. Kaken holder seg fint noen dager i kjøleskapet.

IMG_7558

Legg igjen en kommentar