Til denne oppskriften trenger du:
Havregrynskaramell:
150 g Havregryn
60 g sukker
1 ss Smør
Klementinsaus:
2 dl Klementin juice
80 g Sukker
Brownies:
4 Egg
450 g Sukker
300 g Smør
200 g God mørk sjokolade
60 g Hvit sjokolade
150 g Hvetemel
Klementinsaus:
1. Ha alle ingredienser i en kjele.
2. Kok på middelshøy varme til det tykner ca 6-8 min
Havregrynskaramell:
1. Ha sukker og smør i en stekepanne og varm til sukkeret er smeltet.
2. Ha i havregryn og rør godt til det blir karamellisert.
3. Ha blandingen over på ett bakepapir og fordel det utover.
4. Avkjøl.
Brownie:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Smelt smøret, da smøret er smeltet tar du den av platen og tilsetter mørk sjokolade og la denne smelte og bland godt.
3. Sikt inn mel og vaniljesukker i eggedosisen og vend forsiktig inn.
4. Vend så forsiktig inn sjokolade blandingen.
5. Vend inn hvit sjokolade.
6. Ha blandingen i en browniepanne, eller 28 cm springform.
7. Stek midt i ovnen på 165 grader i ca 50 min.
8. De siste 10 min av steke tiden dryss over havregrynskaramellen.
9. Avkjøl browniesen til den er helt avkjølt og server med klementin sausen.
Det er lov å la seg friste