12 gram Gjær
2,5 dl kald Eplejuice
2,5 dl kald Melk
150 g sammalt Hvete
150 g sammalt Havre
150g sammalt Rug
200 g Hvetemel
40 g Solsikkekjerner
40 g Sesamfrø
40 g Linfrø
1/2 ts salt
1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, deigen skal være ganske løs.
2. Sett til heving i kjøleskapet i 10-12 timer.
3. Velv deigen over på ett bakepapir med mel og brett det 4-5 ganger med en slikkepott.
4. La heve ca 2 timer under bakebollen.
5. Sett en jerngryte inn på nest nederste rille da det er igjen 45 min av hevetiden på 250 grader.
6. Ta ut den varme gryta ha deigen over og sett på lokk, stekes først med lokk i 30 min.
7. Ta av lokket og skru ned til 225 grader og stek 20-30 min til det er gyllent og flott.
8. Avkjøl på rist.
Er det sammalt grovt eller fint? 🙂
Du velger det helt selv om du ønsker og bruke grovt eller fint sammalt mel:) jeg tar det jeg har da jeg lager dette brødet:)
Går det an å bruke leirgryte ?
Går det an å bruke leirgryte ?