Denne oppskriften ble enkelt bare kastet sammen da min svoger skulle ha med seg en kake i praksis og servere en 10 klasse, det er en enkel og stor kake som smaker himmelsk godt.
Til denne oppskriften trenger du :
390 g Romtemperert smør
480 g Sukker
6 Egg
3 dl Hel Melk
550 g Hvetemel
3 ts Bakepulver
Frø fra en vaniljestang
Dynking:
2 dl Sterk kaffe
2 ss Rom (eller bruk 1 ts Romessens hvis du vil ha den alkoholfri)
Krem:
400 g Mascarpone
4 dl Fløte
150 g Melis
20 g Ekte vaniljesukker
Litt kakao og revet sjokolade til pynt
1. Pisk smør og sukker luftig.
2. Pisk inn ett og ett egg pisk godt mellom hvert egg.
3. Bland sammen mel,vaniljefrø og bakepulver.
4. Bland melblandingen og melken vekselvis inn i smørkremen.
5. Fordel røren i en smurt langpanne.
6. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30-35 min.
7. Avkøl kaken.
8. Bruk en grillpinne og stikk hull i kaken
9. Bland sammen kaffe og rom og dynk kaken.
10. Del opp kaken i ruter.
11. Pisk opp mascarpone, fløte,melis og vaniljesukker til en fluffy krem.
12. Sprøyt topper med krem på hvert kakestykke.
13. Dryss over kakaopulver og pynt med revet sjokolade.