Tiramisu langpanne kake 2.0

Tiramisu2.0

Til denne oppskriften trenger du : Versjon 1 finner du ved og trykke her

390 g Romtemperert smør

480 g Sukker

6 Egg

3 dl Hel Melk

550 g Hvetemel

3 ts Bakepulver

Frø fra en vaniljestang

Dynking:

2 dl Sterk kaffe

2 ss Rom (eller bruk 1 ts Romessens

Krem:

400 g Mascarpone

4 dl Fløte

150 g Melis

skall fra 1 lime

20 g Ekte vaniljesukker

Bringebærsaus:

1 dl Bringebær pure

1 dl Balsamico eddik

60 g Sukker

Pynt:

Hele kaffebønner

Litt kakao og revet sjokolade til pynt

Bærsaus:

1. Bland balsamico, bringebærpure og sukker i en kjele.

2. Varm opp til sukkeret er oppløst

3. Avkjøl sausen i kjøleskap.

Kaken:

1. Pisk smør og sukker luftig.

2. Pisk inn ett og ett egg pisk godt mellom hvert egg.

3. Bland sammen mel,vaniljefrø og bakepulver.

4. Bland melblandingen og melken vekselvis inn i smørkremen.

5. Fordel røren i en smurt langpanne.

6. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30-35 min.

7. Avkøl kaken.

8. Bruk en grillpinne og stikk hull i kaken

9. Bland sammen kaffe og rom og dynk kaken.

10. Del opp kaken i ruter.

11. Pisk opp mascarpone, fløte,melis, limeskall og vaniljesukker til en fluffy krem.

12. Sprøyt topper med krem på hvert kakestykke.

13. Knus kaffebønner lett med flatsiden av en kniv.

13. Dryss over kakaopulver og pynt med revet sjokolade og knuste kaffebønner.

14. Server med litt bærsaus siden av.

Legg igjen en kommentar