(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du: ca 24 stk
Deig:
950-1100 g Hvetemel
(Tilsett mel til du har en passe klissete deig)
1/2 ts Kardemomme
1/2 ts Kanel
100 g Sukker
50 g Ekte vaniljesukker
(har du ikke ekte vaniljesukker bytt ut med 1,5ts vanlig vaniljesukker og øk vanlig sukkermengde med 50 g)
6 dl Melk
50 g Gjær
150 g Smør romtemperert
1 Egg
2 ss Granskuddsirup (kan alternativt bruke honning)
2-3 dl Solbærsyltetøy
Deigen:
- Bland egg, sirup, sukker, vaniljesukker og melk raskt sammen før du varmer blandingen til 37 grader.
- Rør ut gjæren i melkeblandingen.
- Elt mel,kardemomme og melkeblandingen godt sammen.
- Elt inn smøret og elt til du har en smidig og god deig. 10-15 min med maskin og ca 20 min for hånd.
- Dekk deigen med ett klede og la heve til dobbel størrelse.
- Ha deigen over på ett melet bakebord, og del opp i 24 like emner
- Kjevle deigen til en rektangulær leiv i ca 1 cm i tykkelse.
- Smør på solbærsyltetøy på leiven.
9.Rull leiven godt sammen til en pølse.
- Klipp opp pølsa langs midten(etterlat 1 cm på toppen) og flett delene før du snurrer den til en spiral
- La heve under ett klede til dobbel størrelse. sett ovnen på 225 grader.
- Pensle med sammenpisket egg.
- Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyllne.
- Avkjøl på rist.
Disse kan du fryse og ta opp igjen hvis du trenger varm de bare i ca 5 min 200 grader og de er som nystekte.
Det er lov å la seg friste