Hvis du tar sjokolademousse , peanøtter, brownies, og karamell så får du en utrolig deilig kombinasjon som faller i smak hos de aller fleste. og med speilglasur, peanøttnougatine og litt spiselig gull du har en festpyntet kake du kan servere i de fleste lag.
Til denne oppskriften trenger du:
Bunn:
1 Egg
70 g Sukker
75 g Smør
50 g God sjokolade
40 g Hvetemel
50 g Salte peanøtter
1 ts Godt salt jeg brukte Rosa Himalaya salt
Karamellfyll:
1,5 dl fløte
3 ss smør
100g sukker
1 toppet ts Godt salt
Sjokolademousse:
3 dl Kremfløte
345 g God sjokolade
6 Eggeplommer
3 Eggehvitte
150 g Melis
Kake-huset's Speilglasur
100 g Søtet kondensert melk
150 g Sukker
75 g Vann
175 g Mørk sjokolade
13 g Gelatinpulver( 2 dl Varmt vann)
Nøttenougatine:
50g Sukker
15 g Glukose
30 g Smør
80 g Peanøtter
Start med bunnen:
1. Ha peanøttene i en tørr stekepanne og rist de lett.
3. Grov hakk peanøttene
4. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
5. Smelt smøret, da smøret er smeltet tar du den av platen og tilsetter grovhakket sjokolade og la denne smelte og bland godt.
6. Sikt inn mel og vaniljesukker i eggedosisen og vend forsiktig inn.
7. Vend så forsiktig inn sjokolade blandingen.
8.Vend så inn de peanøttene
9. Ha så blandingen i en 16 cm Form, enten rund eller firkantet.
10. Stek på 165 grader i ca 50 min.
11. Avkjøl på rist
Karamellfyllet:
1. Smelt sukkeret til det blir gyllent i en kasserolle.
2. Tilsett fløten litt og litt, det vil kunne klumpe seg litt men rører du godt vil dette jevne seg ut.
3. Da all fløten er godt blandet ha i smør, salt og vaniljesukker.
4. La koke 8-10 min. på middels varme. (Når 118 grader)
5. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin med stålbolle.
6. Pisk karamellen noen minutter til den blir matt og luftig i konsistensen.
7. Hell så karamellen over Browniesbunnen i den samme 16cm formen.
Sjokolademousse:
1. Pisk fløten til krem.
2. Smelt sjokoladen over vannbad og la avkjøle litt.
3. Pisk opp eggehvitten med melis.
4. Bland eggeplommene inn i sjokoladen.
5. Vend så inn kremen i eggeplommene forsiktig.
6. Vend så inn den stivpiskede eggehvitten.
Peanøttnougatine:
1. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok i ca 1 minutt.
2. Ha blandingen over på ett baakepapir på en bakeplate.
3. Stek i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter
4. Avkjøl og brekk opp biter.
Montering:
1. Legg kakebunnen midt i en 18x18cm form.
2. Ha sjokolademousse langs kanten i formen.
3. Ha karamellen i midten over kakebunnen
4. Hell over sjokolademoussen og glatt ut toppen.
5. Sett moussen kjølig gjerne 3-4 timer. ( etter den har stivnet sett gjerne kaken i fryseren, det gjør det lettere da man skal glasere den.
Glasering:
1. Ha gelatinpulver i en bolle og tøm over varmt vann og la stå til gelatinen har svulmet opp.
2. Kok opp kondensert melk, sukker og vann.
3. Hakk opp sjokoladen i små biter hvis du ikke bruker sjokoladepletter.
4. Da melkeblandingen koker slå av plata og rør inn gelatinen til den er oppløst.
5. Ha sjokoladen i en glassbolle og hell over melkeblandingen.
6. La blandingen stå 5-6 minutter.
8. Finn frem en stavmikser å kjør blandingen til alle sjokoladeklumper er borte.
9. Sil av blandingen og avkjøl den til 33-34 grader.
10. Ta kaken ut av formen (sett gjerne kaken 30 min i fryseren før du glaserer den så blir glasuren penere) og sett den på en plate som er mindre enn kaken, sett kaken så på ett norgesglass eller lignende så den kommer litt opp, i en langpanne som samler opp glasuren.
11. Da glasuren er 33 grader tømmer du den over kaken først rundt langs kanten før midt i.
12. La kaken renne av seg i 5 minutter før du kutter av det som har dryppet og stivnet.
13. Ha kaken over på ett kakefat og pynt med biter av peanøttnougatine og peanøtter.