Til denne oppskriften trenger du:
Nøttebunn:
150g Cashewnøtter
150g Mandler
100g smør
Sjokoladeganache:
100g sukkerfri sjokolade
1 dl fløte
2ss sukrin
2ss stevia
1ss smør
Lime fromasj:
2 lime
6 eggeplommer
3ss sukrin
2ss Superfruit Sweet Stevia
5 plater gelatin
Sjokoladelokk:
100g mørk sjokolade
1/2 Chilli
Start med nøttebunnen:
1. Hakk mandler og cashew nøtter mens du smelter smør i en kjele
2. Bland ingrediensene og ha det i ei spring form
3. Stek i ovnen på 200 grader til gyllen brun
4. Avkjøl
Lag så sjokoladeganache:
1. Hakk sjokolade i småbiter
2. Kok opp fløte med stevia og sukrin
3. Hell fløte blandingen over sjokoladen og rør til den er blitt en glatt røre ha så i smør
4. bre den over nøttebunnen og set til avkjøling i kjøleskapet
Lag så Lime fromasjen:
1.Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.
2.Bløtlegg gelatinen i ca. 2 minutter i kaldt vann.
3.Press saften fra lime
4. Riv skallet på limen med ett rivjern
5.Vri vannet av den bløtlagte gelatinen og ha den i limesaften og skallet.
6.Varm dette litt på komfyren, slik at gelatinen får løst seg opp.
7.Pisk fløten nesten stiv
8.Bland fløte og eggedosis sammen og ha til slutt i limesaften.
9.Ha fromasjen i springformen
10.Sett kaldt i ca. 4 timer
Sjokoladelokk
1. Smelt sjokoladen
2. Ha i hakket chilli
3. la sjokoladen avkjøle seg litt(så den ikke smelter fromasjen) før man heller den over den avkjølte fromasjen
Pynt gjerne med noen nøtter og bær
Det er lov og la seg friste
Eg ser du skriver 2 ss Stevia i oppskriften. Da må du nesten spesifisere hvilken type du bruker, for om du bruker ren Stevia blir det nok alt for mye med 2 ss.