Salty chocolate chilli cake uten tilsatt sukker

Til denne oppskriften trenger du:

Nøttebunn:

150g Cashewnøtter

150g Mandler

100g smør

Sjokoladeganache:

100g sukkerfri sjokolade

1 dl fløte

2ss sukrin

2ss stevia

1ss smør

Lime fromasj:

2 lime

6 eggeplommer

3ss sukrin

2ss Superfruit Sweet Stevia

5 plater gelatin

Sjokoladelokk:

100g mørk sjokolade

1/2 Chilli

Start med nøttebunnen:

1. Hakk mandler og cashew nøtter mens du smelter smør i en kjele

2. Bland ingrediensene og ha det i ei spring form

3. Stek i ovnen på 200 grader til gyllen brun

4. Avkjøl

Lag så sjokoladeganache:

1. Hakk sjokolade i småbiter

2. Kok opp fløte med stevia og sukrin

3. Hell fløte blandingen over sjokoladen og rør til den er blitt en glatt røre ha så i smør

4.  bre den over nøttebunnen og set til avkjøling i kjøleskapet

Lag så Lime fromasjen:

1.Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.

2.Bløtlegg gelatinen i ca. 2 minutter i kaldt vann.

3.Press saften fra lime

4. Riv skallet på limen med ett rivjern

5.Vri vannet av den bløtlagte gelatinen og ha den i limesaften og skallet.

6.Varm dette litt på komfyren, slik at gelatinen får løst seg opp.

7.Pisk fløten nesten stiv

8.Bland fløte og eggedosis sammen og ha til slutt i limesaften.

9.Ha fromasjen i springformen

10.Sett kaldt i ca. 4 timer

Sjokoladelokk

1. Smelt sjokoladen

2. Ha i hakket chilli

3. la sjokoladen avkjøle seg litt(så den ikke smelter fromasjen) før man heller den over den avkjølte fromasjen

Pynt gjerne med noen nøtter og bær

Det er lov og la seg friste

1 Kommentar

  1. Aud Jorun

    Eg ser du skriver 2 ss Stevia i oppskriften. Da må du nesten spesifisere hvilken type du bruker, for om du bruker ren Stevia blir det nok alt for mye med 2 ss.

Legg igjen en kommentar