Pasjonsfrukt og jordbær terte

IMG_6234

Til denne oppskriften trenger du:

260 g Hvetemel

160 g Melis

1 ts Salt

100 g Mandelmel

150 g Ekte Smør

60 g Fløte

3 Eggeplommer

1 ss Ekte vaniljesukker

Passion curd

4 Egg

Revet skall fra 2 sitroner

160 gram Pasjonsfrukt pure

200 gram Sukker

125 gram Smør (romtemperert)

Marengs:

3 Eggehvitter

20 g Sukker

ett par dråper sitron

90 g Melis

20 stk jordbær

50 g Mørk sjokolade

IMG_6227

Deig:

1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.

2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,

3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.

4. Kjevle ut deigen (ca2-3mm) og bruk ett muffinsstekebrett og lag små terter i det, deigen holder til ca 20 terter.

5. Avkjøl i ca 1 time i kjøleskap.

6. Prikk bunnen med en gaffel.

7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min

IMG_6225

Passion curd:

1. Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i i en kasserolle mens du rører godt til blandingen tykner.

2. Avkjøl til ca. 40 grader og smør og pisk dette inn

IMG_6230

Montering:

1. Ta en avkjølt bunn og fyll med avkjølt passion curd.

2. dytt to sjokoladebiter inn i jordbæret og sett i passion curden

2. Ha eggehvitter, ett par sitron dråper og sukker i en mikser og pisk til marengs.

3. Pisk forsiktig inn melis litt og litt.

5. Sprøyt ut marengs på minitertene.

6. Bruk en skibrenner eller creme brulee brenner til og svi toppen.

IMG_6251

Det er lov å la seg friste.

Legg igjen en kommentar