Til denne oppskriften trenger du:
260 g Hvetemel
160 g Melis
1 ts Salt
100 g Mandelmel
150 g Ekte Smør
60 g Fløte
3 Eggeplommer
1 ss Ekte vaniljesukker
Passion curd
4 Egg
Revet skall fra 2 sitroner
160 gram Pasjonsfrukt pure
200 gram Sukker
125 gram Smør (romtemperert)
Marengs:
3 Eggehvitter
20 g Sukker
ett par dråper sitron
90 g Melis
20 stk jordbær
50 g Mørk sjokolade
Deig:
1. Bland melis, mandelmel, vaniljesukker, salt, hvetemel og smør godt til det får en sandete konsistens.
2. Tilsett fløte og eggeplommer og bland deigen godt,
3. Legg deigen i kjøleskap i noen timer til den er gjennomkald og har fått satt seg, gjerne natta over.
4. Kjevle ut deigen (ca2-3mm) og bruk ett muffinsstekebrett og lag små terter i det, deigen holder til ca 20 terter.
5. Avkjøl i ca 1 time i kjøleskap.
6. Prikk bunnen med en gaffel.
7. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min
Passion curd:
1. Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i i en kasserolle mens du rører godt til blandingen tykner.
2. Avkjøl til ca. 40 grader og smør og pisk dette inn
Montering:
1. Ta en avkjølt bunn og fyll med avkjølt passion curd.
2. dytt to sjokoladebiter inn i jordbæret og sett i passion curden
2. Ha eggehvitter, ett par sitron dråper og sukker i en mikser og pisk til marengs.
3. Pisk forsiktig inn melis litt og litt.
5. Sprøyt ut marengs på minitertene.
6. Bruk en skibrenner eller creme brulee brenner til og svi toppen.
Det er lov å la seg friste.