Kenwood Vs KitchenAid

Dette innlegget inneholder reklamelinker til maskinene

1430045499187

Hva skal man velge? Hva er best? Den evige kampen mellom Kenwooderne og KitchenAiderene har pågått i mange år. I dette innlegget har jeg tenkt og skrive litt om de forskellige maskinene, fordeler, og ulemper.

Til og vært stor bruker av kjøkkenmaskiner gjennom årene har jeg vært borti de fleste modellene som er på markedet, og kommer til å fortelle litt om mine egne erfaringer i forhold til modellene jeg selv har brukt.

KitchenAid:

Denne maskinen er virkelig en fryd for øyet og du får den i alle verdens farger for å passe inn på ditt kjøkken. Noe som er unikt med KitchenAid er den lave watt styrken på maskinen, denne er kun på 300 W, men det som er unikt med dette er det att motoren til en KitchenAid sitter i selve hodet fremfor andre maskiner der den sitter i foten og drives med drivbånd.

Noe som er litt negativt med KitchenAiden er att den har en litt liten bolle da denne bare er 4,8l, men baker du ikke store porsjoner kaker eller mange brød med en gang vil bollen være mer enn stor nok.

I forhold til det og bake i en KitchenAid er dette en av de mest stillegående maskinene man kan anskaffe seg.

KitchenAiden gjør det veldig bra i alt i fra og piske krem til og røre smør og sukker hvitt, men den sliter litt når det kommer til litt grovere brøddeiger.

heavy artisan

 

 

 

 

 

 

 

 

KitchenAiden kommer i to størrelser 4,8 l Artisan KitchenAid og 6,9L Heavy Duty Kitchenaid.

Den Største av maskinen mister desverre noe av designen sin ved att "halsen" er mye lengre, men til gjengjeld har denne maskinen 500w motor så den takler de tyngre deigene bedre.

KitchenAid Artisan varierer veldig i pris som spenner seg fra 4999 til 9999,- alt ettersom hvilken farge du ønsker deg, så her vil jeg anbefale deg og ta en tur til din nærmeste KitchenAid selger for og se på utvalget og priser for den du ønsker.

 

Kenwood:

Kenwood har ett mer firkantet og mer maskulint utrykk i forhold til Kitchen Aid. Watt styrken på disse maskinene spenner seg på normal modellene fra 900w til 1500w i tilleg har de en topp modell som heter Cooking Chef. Likt med alle maskinene er det att motoren sitter i "halsen" og drives med drivbånd noe som gjør att mye styrke forsvinner i fra motor til der du jobber.

De ulike modellene:

 

Klassisk Major:

klassisk

Dette er en av de miste modellene til Kenwood og har bare 900 w, til vanlig hverdagsbruk fungerer denne maskinen veldig greit. Men den har ett mye høyere støy nivå enn de andre modellene, i tilleg så takler den desverre ikke de tunge deigene så godt. noe som likevel er godt med denne modellen er den store bollen på 6,7 liter i forhold til KitchenAid sin på 4,8 l.

Dessverre kan delene til denne maskinen ikke vaskes i oppvaskmaskin da de vil korrodere og bli svarte.

Denne maskinen får du ofte til veldig fordelaktige priser som f.eks her til kun 2490,- Med Blender og to boller. Men har du mulighet vil jeg anbefale deg og velge en modell sterkere.

Premier Major:

KMM777_2

Dette er Kenwoods 1200w modell, denne modellen har de samme egenskapene som 900 w modellen, men den er betydligere sterkere. den er hakket mer stillegående og takler de store deigene litt bedre. men som alle Kenwood maskinene har denne også en 6,7 liters bolle.

Desverre kan ikke delene til denne maskinen heller vaskes i oppvaskmaskin da de vil korrodere og bli svarte.

Denne maskinen ligger på ca 3990,- fra f.eks Elkjøp.

Titanium Major:

Titanium

Denne råtassen på hele 1500 w er min favoritt på kjøkkenet, den takler allt av kremer, deiger og ikke minst de store tunge deigene til de deiligste grove brød. Maskinen er stillegående og det er faktisk mulig og føre en samtale med innestemme da denne står og går. Utstyret som er med på denne er av en tyngre og bedre kvalitet enn de andre modellene da disse er laget av rustfritt stål, noe som også gjør att alle deler kan vaskes i oppvaskmaskin, noe som jeg syns er ett veldig stort pluss hvis man baker ofte.

Her kan du slenge allt av visper, kroker og boller i oppvaskmaskinen.

Denne maskinen ligger normaltvis på ca 4190,- men akkuratt nå får du denne til en veldig fordelaktig pris på 3990,- og da får du også med Kakekroken med slikkepott i utkant, og Glassblender som tåler varme og kulde.

Denne maskinen er den jeg bruker hver eneste dag og virkelig kan anbefale

 

Cooking chef:

Cooking chef

Denne maskinen er helt lik Titaniumen, men denne har i tilleg ett varme element i bunnen, noe som gir deg mulighet til og få prefekt varme på en deig, lage vaniljekrem, grøt, supper og sauser med din kenwood.

Denne maskinen har og alle deler i rustfritt stål som gjør att allt kan vaskes i oppvask maskin.

Jeg vil anbefale, om du har råd, til å gå for denne maskinen da det er det ypperste av det ypperst og gjør det utrolig enkelt og lage alt fra brød til grøt.

Denne ligger på en ca pris til 9990,- som f.eks her.

 

Andre maskiner på markedet:

Disse maskinene er kjent for og være bra, men disse har jeg ikke teste selv og kan ikke utale meg om:

ankarsum

Ankarsum Assistent pris: 3890,-

electrolux

Elektrolux Assistent Pris: 2890,-

obh

OBH nordica Pris: 2290,-

 

Alle bildene i dette innlegg er produktbilder fra produsentene selv.

Legg igjen en kommentar