Til denne oppskriften trenger du:
Kakebunnen:
3 Egg
75 g Sukker
75 g Hvetemel
1/3 ts Bakepulver
Noen dråper konditorfarge gjerne wilton i rosa.
Fromasj:
300 g Jordbær
50 g Sukker
5 dl Fløte
4 plater Gelatin
Montering:
150 g renset Jordbær
1 dl Fløte
1 ss Melis
noen hele jordbær
Jordbærstrøssel
Start med kaken:
1. Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
2. Pisk inn konditorfarge.
3. Sikt og vend inn mel og bakepulver.
4. Fordel røren på en bakepapirkledd bakeplate.
5. Stek på 225 grader i ca 5-6 minutter.
6. Avkjøl på rist.
7. Da kaken er avkjølt legger jeg den over på ett kjøkkenhåndkle for og lettere rulle den.
Fromasj:
1. Kjør jordbær og sukker i enten en blender eller bruk stavmikser.
2. Kok opp bærene så pureen tykner litt.
3. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
4. Press ut vann fra gelatinplatene og ha det i den varme jordbæra da du tar den av plata og rør inn.
5. Pisk opp fløten til stiv krem.
6. Vend inn den lunkne jordbærblandingen.
7. Sett til avkjøling så den blir litt tykkere.
Montering:
1. Ha fromasjen over kaken.
2. Legg rensede hele jordbær langs midten.
3. Rull sammen med hjelp av kjøkkenhåndkle og legg den til avkjøling en times tid til fromasjen har stivnet.
4. Pisk opp Fløten med melis.
5. Kutt av endene på kaken for og gi ett penere utseende.
6. Sprøyt ut topper på kaken drys over litt strøssel og legg på jordbær.
Det er lov å la seg friste