Til denne oppskriften trenger du:
12 små jern/keramikkgryter 12 cm
25 gram Gjær
5 dl kaldt Vann
5 dl kald Melk
Ca 1,2 kg Hvetemel
1 ts salt
1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, deigen skal være ganske løs.
2. Sett til heving i kjøleskapet i 10-12 timer.
3. Velv deigen over på ett bakepapir og form 12 rundstykker, bruk litt mel til og bake de ut så setter de seg ikke fast i
fingrene.
4. La heve til dobbel størrelse.
5. Sett minigrytene i ovnen da du setter på ovnen.
5. Stek i ca 10 min på 250 grader med lokk, fjern så lokket og skru ned til 200 og stek ca 10 minutter til
6. Avkjøl på rist.
Det er lov å la seg friste
Takk for alle flotte oppskriftene du deler ed deg:)
Gryterundstykkene må jeg bare prøve meg på.
Super blogg du har.
Hilsen Bakstekjærringa fra Varteig
Takk for det, hyggelig og høre att du liker bloggen min:)
Mvh Kake-huset
Hei hei, og tusen takk for deling av mange gode oppskrifter. Når det gjelder disse gryterundstykkene, kan en lage de i en stor gryte til brød også ? Har ikke så mange smågryter.
Mvh. Mona
Hei, ja det kan du gjøre:-) ellers ligger det også to oppskrifter på grytebrød inne på kategorien gjærbakst 🙂