(Trenger du hjelp med gjærbaksten les kake-husets 10 tips om gjærbakst her)
Til denne oppskriften trenger du:
3 dl Lunket vann
1 Egg
25gr gjær
1/2ts Salt
25 g Smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri)
1ss Sukker
1 ss Sitronsaft
ca 4,5 dl Hvetemel
1dl Sammalt hvete grov
1dl Sammalt rug grov
25gr Sesamfrø
25 gr Linfrø
30 g Hele byggkorn
1. Bland alle ingrediensene til en smidig og fin deig
2. Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse.
3. kjevle deigen til en leiv ca 2 cm tykk og stikk ut boller med en dessert ring.
4. Legg bollene på ei bakeplate.
5. Dekk brødene med plast og la heve til dobbel størrelse.
6. Stek i ca 20 min på 220 grader
7. Avkjøl på rist.
Det er lov å la seg friste