Hvis du bytter ut smøret med ett melkefritt altrenativ vil denne kaken være gluten og melkefri
Til denne oppskriften trenger du:
250 g Mørk 71% sjokolade av god kvalitet
230 g Smør (Bruk melkefri margarin om du vil ha de melkefri)
100 g Sukker
5 Egg
2 ss Sitronsaft
skall fra 1 sitron
Frø fra 1 vaniljestang
Bakekakao
Kokende vann
1. Smelt sjokoladen og smør over vannbad.
2. Bland frøene fra vaniljestangen med sukkeret.
3. Bland sukkeret med den smeltede sjokoladeblandingen.
4. Pisk eggene lett sammen.
5. Da alt sukkeret er oppløst i sjokoladeblandingen tilsett eggene og rør godt.
6. Ha i sitronskall og sitronsaft i røren.
7. Dekk en form med bakepapir, ha i bakekakao i bunn og langs kantene.
8. Ha i røren og dekk bunnen i aluminiumsfolie så ikke vann vil trekke inn.
9. Sett ovnen på 180 grader og sett en dyp langpanne midt i ovnen.
10. Da ovnen er varm nok, sett inn formen og fyll langpannen med 2-3 L kokende vann.
11. Stekes i ca 30-35 min.
12. Avkjøles i formen og da den er avkjølt sett den i kjøleskap for og sette seg.
13. Da den skal serveres, ta den ut av formen, sett på fat og dryss over bakekakao, pynt etter eget ønske.
Det er lov å la seg friste.
Der kom oppskriften som jeg har ventet på 😉
håper den smaker:)
Halleluja sier jeg bare!
Kake etter min smak. Jeg elsker alt fransk og denne kaken må definitivt prøves ut.
Monica
Håper den smaker:)
Kake-huset